Δείτε την Κρήτη μέσα από τα μάτια μας
circles

Δείτε την Κρήτη μέσα από τα μάτια μας

H Beepit θα είναι μαζί σας σε κάθε βήμα, ας εξερευνήσουμε την Κρήτη όπως ποτέ άλλοτε.

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και φυσικά ένα από τα πιο όμορφα.

Το νησί χωρίζεται σε 4 νομούς: των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου και του Λασιθίου.

      

Το νησί της Κρήτης διαθέτει μακρά ιστορία καθώς κατοικήθηκε πριν χιλιάδες χρόνια και έχουν περάσει αρκετοί κατακτητές που έχουν αφήσει μόνιμα τα σημάδια τους στο νησί.

Η Κρήτη προσφέρει πολλά διαφορετικά μέρη για εξερεύνηση από παραδοσιακά χωριά με γραφικά σοκάκια μέχρι μεγαλύτερες πόλεις.

Μερικά από τα μέρη που πρέπει να δείτε στην Κρήτη με την ασφάλεια και την άνεση των αυτοκινήτων μας είναι:

Χάνια:

Τα Χανιά αποτελούν την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης με γραφικά σοκάκια που οδηγούν στο ενετικό λιμάνι.

Η πόλη χωρίζεται σε δύο μέρη την παλιά όπου θεωρείται η πιο όμορφη αστική περιοχή του νησιού και την σύγχρονη όπου ζουν και εργάζονται οι περισσότεροι ντόπιοι.

Επίσης, σημεία ενδιαφέροντος που αξίζει να δείτε στο νομό Χανίων είναι το φαράγγι της Σαμαριάς ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης και δύο από τις καλύτερες παραλίες της Κρήτης την παραλία του Μπάλου και την μοναδική παραλία του Ελαφονησίου με τη ροζ αμμουδιά.

Ρέθυμνο:

Με θέα σε ένα από καλύτερα διατηρημένα βενετσιάνικα κάστρα στην Κρήτη, το Ρέθυμνο αποτελεί μία περιοχή γεμάτο από αρχαία ιστορία.

Η πόλη εξακολουθεί να διατηρεί την αριστοκρατική της εμφάνιση.

Τα κτίρια χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, τοξωτές πόρτες, πέτρινες σκάλες, βυζαντινά και ελληνορωμαϊκά ερείπια, το μικρό βενετσιάνικο λιμάνι και τα γραφικά σοκάκια αποτελούν αξιοθέατα που σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψεις.

  

Ηράκλειο:

Η μεγαλύτερη πόλη και διοικητική πρωτεύουσα της Κρήτης.

Το εντυπωσιακό ενετικό φρούριο του Κούλε φυλάσσει το ενετικό λιμάνι της πόλης.

Στη πόλη του Ηρακλείου διοργανώνονται όλο το χρόνο πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων με παραδοσιακούς χορούς και κρητική μουσική προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες αυθεντικές πολιτιστικές εμπειρίες.

5 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το παλάτι της Κνωσσού ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης.

   

Άγιος Νικόλαος:

Η μεγαλύτερη πόλη του νομού Λασιθίου αλλά μία από της μικρότερες του νησιού με έναν πιο ήσυχο και πιο ήρεμο τρόπο ζωής προσφέρουν στον επισκέπτη μία χαλαρή διαμονή προσφέρουν μία αυθεντική εμπειρία που σίγουρα δε πρέπει να χάσετε. 

Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε τρεις λόφους προσφέροντας έτσι μία μοναδική θέα τόσο προς την λίμνη όσο και προς τη θάλασσα.

94 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης βρίσκετε το μοναδικής ομορφιάς φοινικόδασος του Βαΐου με την ομώνυμη παραλία.

  

Αυτές είναι μερικές από τις ομορφιές του νησιού που πρέπει να επισκεφτείτε και μπορείτε να το πραγματοποιήσετε αυτό εύκολα και με ασφάλεια με ένα αυτοκίνητο της Beepit.

Tip:

Μείνετε σε επαφή μαζί μας και ανακαλύψτε περισσότερα μέρη στο Facebook ή το Instagram μας.

seperator

Για να βελτιώσετε την εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα Beepit Car Rentals χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες. Αν συνεχίσετε να βλέπετε αυτόν τον ιστότοπο, θα θεωρήσουμε ότι συμφωνείτε με τη χρήση του. Περισσότερες πληροφορίες »