Το παλάτι της Κνωσσού
circles

Το παλάτι της Κνωσσού

Η Beepit σας προσκαλεί να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση της Κρήτης μαζί. Ας ξεκινήσουμε την εξερεύνηση μα το παλάτι της Κνωσσού.

Η πόλη της Κνωσσού ήταν τι κέντρο του Μινωικού πολιτισμού και πρωτεύουσα της Μινωικής Κρήτης, υπήρξε μία από πρώτες αρχαίες πόλεις της Ευρώπης και βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου.

Το ανάκτορο ήταν πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο του Μινωικού πολιτισμού και στην ακμή του, το παλάτι και η γύρω περιοχή είχαν πληθυσμό 100.000 πληθυσμό.

Η ανασκαφή του παλατιού έγινε από τον Άγγλο αρχαιολόγο Arthur Evans ο οποίος ονόμασε και τον πολιτισμό αυτό Μινωικό λόγο του διάσημου βασιλιά Μίνωα.

Πολλά από τα ευρήματα από την ανασκαφή του παλατιού όπως βάζα, αγαλματίδια, κείμενα γραμμένα στην γραμμική Β και οι πραγματικές τοιχογραφίες βρίσκονται στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

seperator

Για να βελτιώσετε την εμπειρία περιήγησης, η ιστοσελίδα Beepit Car Rentals χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες. Αν συνεχίσετε να βλέπετε αυτόν τον ιστότοπο, θα θεωρήσουμε ότι συμφωνείτε με τη χρήση του. Περισσότερες πληροφορίες »